Hasznos tudnivalók

Ingyenes szaktanácsadás

Nyílászáró választás

Az ingatlantulajdonosok átlagosan 20 évente vásárolnak új nyílászárót.

A dinamikus fejlődés, az újdonságok áradata a nyílászáró ágazatnál is jelen van, így sok esetben nem tudjuk, hogy is álljunk neki a választásnak.

A legfontosabb lépés az, hogy végiggondoljuk, mik a zavaró tényezők meglévő nyílászárónkban ill., hogy mik azok az esztétikai és műszaki jellemzők, amelyeket elvárnánk az új termékünktől.

Jelenleg a nyílászáró piacon nagyon sokféle profilcsalád terméke megtalálható. Fontos elmondani, hogy a profil szerves része, de nem egésze az ablaknak.

Szaktanácsadás

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk.

Műanyag profil

A profil a nyílászáró váza.

Belső részébe van becsavarozva a stabilitást biztosító acélmerevítés, ráhelyezve a nyitást-zárást biztosító biztonsági vasalat, ill. ebbe a keretbe van behelyezve az üveg.

A profilok fő jellemzői a beépítési mélység, a légkamrák száma, a profil falvastagsága, ill. a gumitömítések.

Néhány éve még a légkamrák számának bűvöletében éltünk, majd az egyre szélesebb beépítési mélységgel rendelkező profilok kezdtek teret hódítani.

Jelenleg a tudatos nyílászáró vásárló a bevizsgált hőátbocsátási érték (Uf) alapján választja ki a számára legideálisabb terméket.

Tény, hogy fontos a kamrák száma (min. 5 kamra) ill. a beépítési mélység (min. 76 mm), de az optimális szigeteléshez nagyban hozzájárul a kamrák elhelyezkedése, a profil falvastagsága és a körbefutó gumitömítések száma (két- vagy háromszoros gumitömítés).

Ezen paraméterek tulajdonságait összesíti az Uf érték.

Üvegezés

A nyílászáró másik nagy látható része az üveg, illetve panel, amely nagyban befolyásolja a termék hőszigetelését. Az üveg Ug értéke jelzi azt, hogy milyen mértékű a hőátbocsátás.

Napjainkban még részben (de egyre kevésbé) kétrétegű, argon gázzal töltött, lágyfémbevonatos üvegeket használnak, ezen üvegek Ug értéke 1,1 W/m2K.

Amennyiben tovább szeretnénk növelni a nyílászáró hőszigetelését (új építésnél már kötelező), érdemes a háromrétegű üvegeket választani. Szélesebb beépítési mélységű rendszerünket, mint például a Living 82-t, már alapesetben ilyen üveggel kínáljuk. Háromrétegű üvegeknél három üveglap található, melyeket különböző méretű távtartók (alumínium) választanak el egymástól. A légrésekben argon gáz található és mindkét szélső üveg belső fele lágyfémbevonattal rendelkezik.

A légrések növelésével (max. 18 mm), ill. a távtartó melegperemes változatával csökkenthető a hőátbocsátás, így akár a Ug=0,5 W/m2K érték is elérhető. (Minél kisebb az Ug érték, annál jobb az üveg hőszigetelése). További üvegekkel kapcsolatos információkat itt olvashat.

Mindezek együttese határozza meg a termék minőségét, hőszigetelési együtthatóját, statikáját, biztonsági fokozatát, megjelenését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Szívesen segítünk

Iroda

9400 Sopron, Lófuttató u. 6/A

Telefon

0036204614930

EMAIL

sopron@etikkft.hu

Műanyag nyílászárók:

Kömmerling 76 AD
Kömmerling 76 MD
Kömmerling 88 MD
Veka 76 MD
Veka 82 MD
Alumínium burkolatos Veka 82 MD
Gealan 9000 profil

Bejárati ajtók

Toló ajtók:

Toló bukó erkélyajtók
Emelő-toló erkélyajtók

Árnyékolás technika:

Redőnyök: vakolható és nem vakolható dobozos verzió
Zsalúziák
Reluxák
Sávrolók
Pliszé árnyékolók

Rovarhálók:

Fix rovarháló
Mobil rovarháló
Toló rovarháló
Nyíló rovarháló ajtók

Télikertek

Pergolák

Garázskapuk

Hasznos tudnivalók

Szolgáltatások

Ingyenes felmérés

Házhoz szállítás

Kibontás

Beépítés

profil gyartó márkák
Call Now Button